Here we go!

Hej hallå!
Hoppas allt är bra med alla! Själv mår jag okej idag, har lite ont i halsen, men i övrigt är jag bara trött. Och frusen! Det var minusgrader inatt! Frost på backen! Men det är soligt och nice idag, och.. håll i er nu!! 3,4 grader PLUS :-O Yey, nästan sommar.

Igår pluggade jag, jag hann inte så mycket, men jag kände mig nyttig. Det var d's idé! Och det funkade! Jättetacksam för det :-D 
Fick mail av läraren jag skickade in till sen... han skulle läsa igenom det, sen ska vi prata nästa lektion. Han är nog sur att jag varit borta från två obligatoriska lektioner!
Varför är det så svårt i skolanask?

Jag minns inte vad jag skulle skriva nu =( Det var säkert nåt roligt. Det brukar vara det ju!

Ska bort idag iallafall. Så.. imorgon ska jag tydligen sitta uppe hela natten och plugga.... För på söndag var det nån slags dag, minns inte vad den kallas......... Aldrig upplevt det lol

Just det!!!!!! Nu kom jag på!

Jag har börjat ifrågasätta mitt beroende! Jag undrar om jag verkligen, verkligen får abstinensbesvär. Alltså ibland kan jag bli skitsugen, men det är mest det att gå ut jag är ute efter :-p Och jag kan inte bara gå ut och stå liksom..
Igår tänkte jag på det, men så tänkte jag också "äh, det är kallt, orkar inte heller" så sket i det.. Kanske lika bra att dra ner lite, så jag slipper kvävas tillslut.

Hursomhelst har jag tänkt sluta när jag pluggat klart! Då ska jag bara festfuma.

WELL! Nu måste jag göra mig iordning för *****tt*

Hasta luego! Nos vemos pronto!!

idéer

Hmm.. haha vill skriva blogg... Men kan inte!

Gaahmorron!

okej! PANIK!! Skrivaren funkade inte från min dator!! Var TVUNGEN ha dom papperna!! Mailade mamma hit och dit, det gick från hennes dator tydligen!
5 minuter kvar innan bussen nu!

Wish me luck today! I'm gonna need it!! Gaaahhh HATA SKOLAN!!!

Gaah natt på er allesammans

Jaha! Då var man näääästan färdigpluggad inför imorgon. 20 sidor kvar att läsa, får läsa lite dom 45 minuterna innan min andra buss kommer. Sen under den akademiska trekvarten jag har när jag är framme på universitetet.. Inte för att jag minns ett skit men..

Hann "översätta" allt vi skulle, men fattar fan inte ett skit av det heller. Det är inge kul längre med skola nopeii...

Glad att mitt lästips var lyckat =D  Det är en bok som alla borde läsa som vill förlänga sitt liv några år!!

Glad också över att jag fick läsa en sak som en vän till mig skrivit.

Ja... nu ska jag väl förhoppningsvis somna på 6 minuter, då får jag nämligen 2 timmar sömn...

Kommer vara hyper imorgon yesh!!!

Då på kvällen ska jag: Översätta en miljard krångliga meningar
                                         + en ny stilöversättning. Vi är redan på fjärde!
Det är i alla fall roligare än med fornfreakingspanska som inte ger mig nåt i princip!!

* Se på idol jiji

Ny vecka

Det är en vecka sen jag skrev. Egentligen tar det emot lite att skriva nu. Är inte på nåt vidare blogghumör. Och det visade sig väl att jag glömt en del när jag skulle logga in... skrev fel användarnamn 5 gånger innan jag kom på vad jag har.. Eller ja, mailadress alltså.

Förra veckan var helt ok. Flöt på. Stressad över skolan och så och stannade hemma på torsdagen.
Men förutom skolan hade jag ett par jättefina dagar när jag mådde helt suveränt! Sååå härligt!

Det var skönt också att ha en lugn helg.

Jag insåg att det fanns fler språkskiljaktigheter än jag trodde och kom fram till att jag är 78% norrländsk, vilket jag absolut inte känner mig som :( Jag pratar i alla fall rikssvenska och det är bra! =D

Det är alldeles dimmigt ute. Gillar dimma. Och blåst, fast på nåt underligt vis brukar dom två sakerna aldrig råda samtidigt...

Drömde en skitjobbig dröm, en ur min klass sa att jag för fan får börja hålla reda på saker själv, för att inte verka helt värdelös! Vi var på väg till Spanien då..

Redan mardrömmar om det 0.0 Detta bådar inte gott.
Pliis universitetet i Madrid, säg att vi inte får komma för att vi är för få :D

Eller säg åtminstone att det finns internet på hostelrummen :(

FFS, idag måste jag plugga!!!!

Student

Alltså allvarligt talat känner jag mej som den sämsta studenten ever! Jag gör allt i sista minuten och hinner knappt! Till imorgon kommer jag inte hinna allt vi skulle gjort. Har suttit med en översättning några timmar, fattar inget! Nu sitter jag och läser en bok, men kommer typ ingen vart, fastän jag läser lite på engelska! Finns en sida där hela boken finns på engelska och spanska bredvid vilket är bra, om jag inte fattar på spanska kollar jag på engelska och tvärtom.. Men inte ens det kommer jag hinna klart. Har typ 100 sidor kvar!

Jag har ingen motivation för skolan, eller bättre sagt spanskan :-S Börjar vara less på den, vet hur allting är, vet vad man får för avdrag av på proven, vem vem lärarna är, det finns liksom inget nytt. Det är jobbigt. Dessutom hatar jag att läsa böcker och att veta att vi ska ha läst 8 böcker under denna terminen är inte så himla skoj. Har massa spärrar när det gäller detta. Även på svenska!

Jag skulle helst av allt bara vilja hoppa av och ligga under täcket en termin och sen hoppa på nästa kurs som förhoppningsvis blir intressantare! Men det har jag inte råd till... Dessutom skulle jag känna mig än mer onyttig då! SÅ... vad gör man? Jo man biter ihop och låssas som ingenting som vanligt!

BTW, miss spanien la primera vez. Hade velat vara där nu med nån..


BTW BTW... ser inte framemot spanien nästa månad..Vill inte fara med dom. bla bla..

Tur ändå att det finns vissa ljusglimtar i ens tillvaro som får en att må bra :)


Körsbär

Jag gillar körsbär.

Lo puedo sentir, hay algo escondido. No sé que, pero hay algo allí. Algo que no me quiere decir. Quizás no quiera que lo sepa yo.. Vale... Algún día.

Jag vill hitta en blogg där jag får skriva på spanska utan problem. Jag vill hitta den bloggen som vill bli skriven i på spanska.. Dumma nationalistiska blogg!

På tal om det.. Har jag skrivit om moderaten som pratade med mig förra veckan?

Mixed

Jag mår lite bärtre nu... Hade svinillt i maggen lite  tidigare ikväll. Nu kan jag inte klaga i alla fall! Hah!
Fast jag kan inte sova... hmm.. Jag som måste upp svintidigt och plugga utan en enda paus om jag ska ha en chans att ens hinna halvklart med det jag måste..

Såg ett inspelat avsnitt av heroes. Faktiskt riktigt bra! Trodde inte att jag skulle gilla det så mycket efter att bara ha sett de första avsnitten, men det artar sig... Undrar vad det går ut på egentligen.

Kom att tänka på en sak, nåt som gör mig besviken. När folk tror dom kan lura mig, eller undanhålla saker och sen tycker att jag är dum som inte förstår. Fast jag egentligen förstått för längesedan.. Blir alltså ledsen för att folk tror att jag är en retard.. Oftast förstår jag saker ganska direkt, och kan se vad som händer med folk, genom deras beteendemönster.
Tror att det är dethär som stört mig dom senaste dagarna. Vilket lett till att jag mått mindre odåligt och vart lite ouppe.. Det var igår det verkligen slog mig.

AJA... Igår var jag i umeå, och ja idag med... Men..  igår följde jag med på en  klassfest (inte min klass) Det var väl ingen toppenhöjdarfest direkt.... Sen gick vi ut på ett studentställe som var betydligt bättre än jag trodde, men balkongen var way too liten! Fullt med snuskigt folk som stod och rökte *host*....

Ja hmm vad skulle jag säga? Jo.. det var ett fint ställe, men jag kunde haft kuligare.... Well well... Nästa gång får det bli bättre! Jepp! Klappat och klart!

Nja, nu hade jag tänkt försöka sova i alla fall.

Sweet dreams gott folk.































Självförtroendet

Jag skulle vilja ha längre tid på mig att skriva nu, men jag ligger lite efter i schemat... Råkade sova öhm.. en timme extra... 
Somnade rätt tidigt för att vara jag, och har sovit ganska gott med faktiskt.

Det jag vill skriva om... Alltså igår kväll. Aldrig nånsin har jag känt mig så uppskattad, ingen har sagt, ingen ur den synvikeln ska jag säga, vad dom verkligen tycker, om jag gör bra eller dåliga saker, eller om det jag gör ens fungerar för eleverna.
 
Igår höjdes mitt självförtroende från kanske 3 till 100! Jag blev så otroligt glad, så tacksam och alldeles varm i hela mig av att få höra att du tyckte att jag sköter mig bra.
Du radade dessutom upp massor av KONKRETA saker som du tyckte jag gjorde bra. Jag blev skitrörd faktiskt! Det betydde så oerhört mycket. För mitt självförtroende ja, men även så att jag vet att jag inte har dåliga metoder! Att höra att dom inte bara inte var dåliga, utan bra var som att vinna högsta vinsten på ett lotteri.

Det jag blev allra 'stoltast' över var att höra att jag kan få tråkiga saker att bli roliga lol, fast jag inte gör nåt speciellt ju!! Att veta att alla mina elever kanske inte kommer sitta och tänka "fan så jävla tråkigt, kan han inte hålla käften och gå hem.." var så stort för mig.
Och att jag skulle kunna bli nåns favvolärare och... ALLT du sa, det värmde sååååå jävla mycket. Blev fan tårögd flera gånger.

Att få beröm för att göra det man verkligen älskar att göra, det var så härligt, så himla underbart. Alla saker var så snälla, och som jag sa innan, konkreta. Lol blir nästan tårögd nu. (eller okej, jag är det... vadå töntig...)

Skulle som sagt önska att vi kunde skicka hem fågelskrämman till majsängarna, då skulle jag komma och ta över lol! Lika glad, och lycklig som jag blev över att höra allt det otroligt fina du sa om mig som lärare, så arg blev jag på din lärare, och är det fortfarande! Ingen lärare har nånsin stört mig så mycket! Och då har jag haft lärare som bland annat sagt att "barn till föräldrar som inte är akademiskt utbildade är dummare än barn som har föräldrar som är det..."

Det var en sak till jag tänkte på som du sa, men jag kommer inte på det, kommer nog fylla på fler saker här sen när jag får mer tid.

Tack igen, det var sååå himla fint att höra, och en sån stor hjälp för mig! Som jag sa har jag undrat ett tag om jag verkligen kommer klara det, om jag kommer göra rätt val, ta hand om eleverna rätt, hjälpa på ett bra sätt, kunna peppa och motivera osv.. Du fick mig verkligen tro att jag kommer klara det.

Mina tankar på att söka till något annat yrke försvann. Detta är nog det snällaste nån nånsin sagt till mig, som betytt mest att höra, från någon som inte behöver säga det ens. Det var inte påtvingat. Det kändes äkta, och det berörde mig såå djupt.

Tack också för att du hjälpte mig.
Att tro på mig själv igen.

John Blund

Okej, låt säga att jag somnar om 2 timmar, då får jag två timmars sömn innan jag ska stiga upp. Sen 1½ timme på bussen om det inte blev som idag, så alltså 3½ timmar sammanlagt. Låter lite...

Låt oss istället säga att jag somnar nu, då får jag 5½ timmars sömn.

Det lät betydligt bättre! Så.... J.B kom hit och gör ditt jobb för nu är det tajm to get sam slip!

Gaaah jag blir...

Gaaah jag blir tokig!!!
Var nyss alldeles aptrött!
Nu är jag alldeles ehm.. appigg! Så jäv*a störigt!
Eller jag är inte ens pigg! Bara i ett läge där det är omöjligt att sova!

Inkompetent sovare sökes?

Här finnes jag!

Alla jag pratar med säger samma sak....

Alla jag pratar med säger samma sak, så börjar vara riktigt kluven eftersom jag varit av annan åsikt :-p
Särskilt när det är ett sånt läge också... Pues... Vadf*n gör man??
Måste bara klippa 'somesing' (internskämt haha)
Svårt svårt.. Men wtc, om det skulle hjälpa så!

GAH! Help me då!

***

Jag tycker att jag är ganska human. Ja mänsklig av mig.

Plus minus noll

Jepp. Hade rätt. Solen tittade fram en snabbis under aftonen.

Nu är det 4.6 grader. Över minusstrecket än så länge i alla fall =)

Väderleksrapport

Jag är trött, varm och utråkad!

Var uttråkad igår med! This ain't gonna work!! Typ...

Det är 13.3 grader, med några få sprickor i molntäcket. Solen kan nog ha chans att titta fram senare under eftermiddagen. Men jag klarar mig utan den gg.

Ja.. vad ska jag då göra idag? Plugga kanske? Orka!! Har ju imorgon och i övermorgon på mig också så...

Hmm lalala

På tiden!

Äääääääääääääääääääntligen vet jag svaret på gåtan. Har undrat så himla länge nu! Tack!

Fortfarande lite sur att jag själv inte kom på det!

Aja, live and learn as they say..... hum...

Fuller

Det är ett tag sen jag skrev. Tänkte ta tillfället i akt då... Inge å gö!

Har under denna tiden varit glad, ledsen, irriterad, besviken, full, stressad, rolig, konstig och ur gängorna.

Förra veckan for jag till ume för att plugga, ja vi pluggade väl, men det är svårt som f*n. (Har slutat svära!)Har fortfarande kvar MASSOR!!! Och nu har jag dessutom fått tillbaka en till grej jag måste göra... suck!

Skolan han börjat om! USCH och FY! Det är så tradigt att jag håller på dö. Redan massa läxor också! Från igår till idag, sen massa till nästa vecka!
Det är verkligen tillbaka på ruta 1! Vi gör precis samma saker, fast på en ännu högre nivå. Redan orolig för översättningstentan i december! Nu får man bara ha 30 fel (det låter mycket kanske, men ett enda litet slarvfel kan vara -3! Så det drar snabbt iväg med poängen!)

Sen är jag lite orolig för Spanien... 1½ månad, både vill och vill inte. Om jag ska ha någon som helst chans att klara översättningstentan borde jag fara. Paul är där nere och några av Cs kompisar som vill träffa mig... Så det borde gå bra så... men jag är ändå inte säker. Hoppas jag inte har råd och att dom (lärarna) tycker så synd om mig så jag inte behöver göra något extra arbete alls hemma i sverige =D

Fick lite halvpanik igår efter första dagen... 3 nya, av vilken jag kände igen en, pratat lite med han innan. Jag hoppades på fler killar i klassen, men vi är bara 2... Dom andra två var tjejer. Nu är vi 7 styckna i klassen. Huuuge group... En tjej är från gbg dock, roligt höra henne prata lol, fast låter som stockholmska... kanske är därifrån egentligen.. vad vet jag? Heter som mitt kusinbarn gör hon iallafall, det vet jag...

Fick lite halvpanik på kvällen igår över en annan sak med haha... undrar varför jag skrattade där? jaja....

Idol har börjat också, snart från min stad.. Kan nästan slå vad om att en person är där som jag vet vem det är.. Hoppas däremot såååå mycket på 2 andra!!! Dom sjunger gudomligt..

Vad skulle jag nu skriva mer? Minns inte! Men det kanske blir en till blogg ikväll!

Vattna blommorna

Vadå sova? Trodde inte det heller....

Det är bara en dag kvar!!! Fattar inte! Tre månader bara pang bom :-S

Jävligt orolig för pengar nu också. Har aldrig nånsin varit det på allvar förut, men nu tänker jag till och med på det
:-S

Mått lite halvtaskigt några dagar och det har nog märkts...

Funderar på att ge min adress till bloggen till en person... men jag tror inte det. Skulle inte känna mig bekväm då... Iofs.... Jaja, vi får se!

Tänker på en sak oavbrutet, börjar va lite jobbigt. Egentligen 3 olika saker. Eller 4 haha

Det är mysigt på kvällarna nu, blivit mörkare, kallare ute, blåsigt....
Bara det att just nu hade det inge gjort nåt om det var helljust ute =)